Henno Suichies

Dierenarts landbouwhuisdieren

Henno Suichies
Henno Suichies

Ik ben geboren op de boerderij onder de rook van Assen. Na de studie in Utrecht en verschillende begeleidingsprojecten in het buitenland en praktijkwerk in verschillende Nederlandse praktijken, werk ik sinds 1997 in deze regio. Vanaf 1999 werk ik als zelfstandig dierenarts. Samen met mijn vrouw woon en werk ik met plezier op het Drentse platteland. Thuis hebben wij een hond, katten, koeien, een pony en wat kippen. 
In 2006 is de praktijk Deurze-Smilde-Assen gebouwd en inmiddels werken we met een hecht team in een flink gegroeide praktijk. De werkgebieden zijn in de loop van de jaren steeds meer opgedeeld en daardoor is mijn werk steeds meer toegespitst op de landbouwhuisdieren met het accent op het rundvee. Waar we na mijn afstuderen vooral zieke dieren behandelden, werken we nu steeds meer preventief en adviserend. Dit uit zich bijvoorbeeld in de (maandelijkse) bedrijfsbegeleiding op melkveebedrijven. Ook is er bij bedrijven de laatste jaren steeds meer aandacht voor de duurzame melkveehouderij.
In 2021 hebben we besloten ons aan te sluiten bij Evidensia Dierenklinieken. Een nieuwe stap om richting toekomst de praktijk gezond te kunnen voortzetten in loondienst; Zekerheid van diergeneeskundige zorg voor de klant, personeel verzekerd van een baan en minder risico dan als ondernemer.